maanantai 3. elokuuta 2015

Tervetuloa!


Olemme olleet ystäväperheenä monelle Jyväskylän yliopistoon saapuneelle ulkomaalaiselle opiskelijalle. Tämä isäntäperhetoiminta on Jyväskylässä varsin suosittua, tarjoaahan se tilaisuuden osallistua monikulttuuriseen elämään, johon ei ole muuten Keski-Suomen korkeudella moniakaan mahdollisuuksia. Vuodessa toimintaan osallistuu n. 70 - 80 perhettä.

Menneen viikon aikana olemme pitäneet vieraita Brysselistä, perheen äiti oli vaihto-opiskelijana Suomessa 15 vuotta sitten. Nyt hänen perheensä on kasvanut aviomiehellä ja kahdella pienellä tytöllä. Olemme toki olleet heidän elämässään mukana muutenkin kuluneina vuosina: kävimme mm. häissä Belgiassa ja vierailuja on tehty eri vuodenaikoina puolin ja toisin. Vieraat ovat saapuneet Suomeen kummastelemaan yli  - 30° pakkasta, syksyn ruskan värejä tai yötöntä yötä. Me taas olemme istuneet Grand Placella kahvittelemassa, ihmetelleet Waterloon laajuutta ja ihailleet sodasta selviytynyttä kaunista Bryggen kaupunkia.

Raamatussa apostolit antavat paljon käytännön elämään liittyviä ohjeita. He kirjoittavat monissa kirjeissään vieraanvaraisuudesta. Kun Foibe-niminen nainen on tulossa Kenkreasta Roomaan, Paavali kehottaa roomalaisia ottamaan hänet hyvin vastaan ja auttamaan kaikessa, mitä hän tarvitsee. Kirjeissään Timoteukselle ja Tiitukselle Paavali myös korostaa vieraanvaraisuuden merkitystä.
Samoilla linjoilla ovat myös Johannes ja Pietari, joka sanoo: "Olkaa nurkumatta vieraanvaraisia toinen toisillenne". (1. Piet. 4: 7 -10)

Kestävä yhteys ihmisten välillä tarvitsee vaalimista, sen jatkuminen ei muuten ole itsestään selvää. Kun olemme saaneet kokea Jumalalta välittämistä ja huolenpitoa, on luonnollista, että osoitamme samaa myös muita ihmisiä kohtaan.

Johannes kirjoittaakin siitä, miten tärkeää lähimmäisistä välittäminen on. Vain sen kautta maailma voi tunnistaa kristityt.
Jeesus sanoi: "Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne".

Jeesuksen sanat kuulostavat aika vaativilta. Voiko edes olla rakkautta, joka ei näkyisi jollain tavoin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti