tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pientä ja isompaa väkeä



Kotimme on lähes parin viikon ajan ollut talvilomalaisten valloittama. Ensin saapui kolmen tytön perhe länsirannikolta ja seuraavalla viikolla nuorempi tytär pikkupoikiensa kanssa. Siinä välillä vietettiin synttäreitä. Mieheni ja vanhemman tyttären tytär juhlivat, heidän yhteenlasketuksi ikäkseen kertyi tasan 80 vuotta.

Nyt kun talo on tyhjentynyt, mielessä pyörii kiitollisuus siitä, että olemme saaneet olla koolla 15 hengen suurperheenä. Se ei ole niin itsestään selvää, kun asutaan eri puolilla Suomea, ja talviaikaan pitkät ajomatkat tuntuvat hankalilta. Kaikki halusivat kuitenkin saapua paikalle, ja vieraat viihtyivät. Sekin on suuri kiitoksen aihe, että kyettiin olemaan sovussa ilman jännitteitä.

Psalmi 133 ylistää sovintoa ja ystävyyttä sekä hauskalla että kauniilla tavalla: Miten hyvä ja kaunis onkaan veljesten yhteinen, sopuisa elämä! Se on kuin kallista tuoksuöljyä, joka valuu hiuksista parralle, Aaronin parralle, ja siitä hänen viittansa reunuksiin. Se on kuin aamun kaste, joka Hermonilta laskeutuu Siionin huipulle. Siionille Herra on antanut siunauksensa: siellä on elämä, ikuinen elämä.

Viime aikoina facebookiin on silloin tällöin ilmaantunut päivityksiä, joissa joku henkilö kertoo, että hän kokee olevansa niin siunattu, toisin sanoin ilmaistuna I´m so blessed. Jotain samaa minäkin olen tuntenut näiden parin kuluneen viikon aikana, kun olen katsellut läheisiä ympärilläni: I´m so blessed.

Olen saanut mm. ottaa vastaan 6-vuotiaan Johanneksen kädet levällään esitettyjä tunnustuksia:
 - Minä rakastan mummia niin äärettömästi!
Sama nuori mies nauratti äitiään ja minua, kun keskustelimme lasten ulkonäöstä ja äiti mietti, minkälaiselta mahtaisi perheen tytär näyttää, jos heillä sellainen olisi. Siihen Johannes ehdotti:
- Äiti, adoptoidaan meille tyttö. Otetaan vaikka joku teini!

Esteri, myös melkein 6, halusi puolestaan helpottaa elämääni, kun yritin noudattaa fysioterapeutin määräämää voimisteluohjelmaa ähkiessäni hankalien liikkeiden parissa lattialla. - Ei sinun tarvitse niin kovasti yrittää! Minä voin voimistella sinun puolestasi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti