sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Helluntain Hengessä



Tutustuin ensimmäisen kerran Pyhään Henkeen 1980-luvun alkupuolella. Kävin silloin kylällämme kokoontuvassa naisten raamattupiirissä, ja jostain syystä olimme ryhtyneet siellä lukemaan Cathrine Marshallin kirjaa Elämää Pyhässä Hengessä. 

Luimme kirjaa perjantai-iltaisin aina yhden luvun kerrallaan eteenpäin. Kirja kertoi, millainen Pyhä Henki oikein on. Siinä avattiin vähän kerrassaan Pyhän Hengen ominaisuuksia, kuinka hän on Puolustaja, Auttaja, Lohduttaja, Rohkaisija, Neuvoja, Muistuttaja, Totuuden henki - ja paljon muuta.
Kirjan lukeminen eteni merkillisellä tavalla. Kun olimme perjantai-iltana käsitelleet kirjan mukaan jotakin Pyhän Hengen ominaisuuksista, niin seuraavalla viikolla saimme arjessa kokea asioita, joissa Pyhä Henki auttoi juuri sillä tavoin, kun olimme kirjasta lukeneet.
Talvemme oli hyvin jännittävä ja riemastuttava. Muistan, kuinka olimme puhuneet siitä, että Pyhä Henki voi mm. auttaa säästämään aikaa. Kokemuksia kertyikin piiriläisille viikon aikana siitä, kuinka esim. vaateostokset olivat onnistuneet. Shoppailija (joka oli rukoillen liikkeellä) oli osunut oikeaan kauppaan, siellä rekille, josta oli löytynyt sopiva, mieleinen ja  jopa edullinen vaate. Tai oli löytynyt osuva lahja synttärisankarille, jolla oli jo kaikkea!

Jeesus puhuu oppilailleen Joh. 16:7, 13 " Mutta minä sanot teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne. . . Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." 

Sana-lehdestä löytyi tällainen helluntaihin sopiva rukous, joka tuo lisää näkökulmia Pyhään Henkeen.

Tule, Pyhä Henki, ja lähetä taivaallisen valosi säteily.
Tule köyhien Isä.
Tule, lahjojen antaja.
Tule sydämen valo, 
sinä paras lohduttaja, 
sielun suloinen vieras.
Työssä sinä olet lepo, 
helteessä vilvoitus,
murheessa lohdutus.
Oi, ihmeellinen valo, täytä uskollistesi sydämen syvyydet!
Ilman sinua, Henki, ei mikään ole ihmisessä puhdasta.
Pese se, mikä on likaista,
kastele se mikä on kuivaa,
paranna se mikä on haavoittunut.
Murra se mikä on kovaa,
lämmitä se mikä on kylmää.
Etsi kaikki eksyneet.
Anna uskovillesi, sinuun luottaville, pyhät lahjasi.
Anna uskon vahvistus, anna autuas loppu, anna ikuinen ilo.



    Heleää helluntaita lukijoillemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti