keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Varjojen maassa.

"Me kuljemme nyt varjojen maassa, tässä maailmanajassa," sanoi presidenttimme uudenvuoden puheessaan. Niin, näin se kai sitten on, kun itse herra presidentti niin on joutunut toteamaan. Mutta mitä tästä pitää ajatella? Onko se hyvä uutinen vaiko uhkaava?

Sanonta "varjojen maa" kuulostaa raamatulliselta ja kun googlasin sen, niin raamattuhausta sana varjo tuli minua vastaan kokonaista 60 kertaa. Hassua kuitenkin on se, että tämä sana voi Isossa kirjassa pitää sisällään joko hyvän tai pahan ennusteen. 
Viittasikohan oma presidenttimme sanalla varjo niihin pommi-iskuihin Euroopassa, jotka tulevat keskelle arkista elämänmenoa, milloin ja mihin vain, jolloin kyseisen maan ja kaupungin ylle leviää surun ja pelon varjo?

Valitsin tähän kirjoitelmaani muutaman positiivisen ja muutaman negatiivisen vertauksen, jotka varjo-sanaa etsiessäni Uudesta ja vanhasta testamentista löysin.

Ensin miinusmerkkiset ilmaukset:
Job 8: 9
" Mehän olemme eilispäivän lapsia emmekä mitään tiedä, päivämme ovat vain varjo maan päällä." 

Psalmi 39: 7
" Varjona vain ihminen vaeltaa, turhaan he touhuavat, kokoavat, eivätkä tiedä, kuka ne saa." 

Ja sitten plusmerkkiset jakeet:
Jes. 25:4
" Sinä olit turvana vaivaiselle, pakopaikkana köyhälle hänen ahdingossaan, suojana rankkasateelta, varjona helteeltä.

Ps. 91: 1-2
" Korkeimman suojassa istuva ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyvä sanoo:" Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan."

Ei  voi muuta kuin lopettaa tämä spekulointi seuraavaan pyyntöön, joka sekin uudenvuodenpäivänä tv:stä kansallemme lausuttiin:
" Suo, että oikeudenmukaisuus, rakkaus ja rauha saisivat voiton kaikesta vääryydestä, tunteettomuudesta ja sotien mielettömyydestä."
(Kuvassa oma varjoni.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti