keskiviikko 9. elokuuta 2017

Camel Boots - mies


1980-luvun parhain mainos oli mielestäni se, jossa mainostettiin kenkiä nimeltä Camel-boots.
Siinä mainoksessa oli jännitystä, eksotiikkaa - rohkeutta tehdä jotakin toisin - rohkeutta rikkoa rajoja.
 aivan omalla, maukkaalla tavallaan. Sanoisinko puhtaalla.

Mutta kuka lie on se, joka näillä kuvani kengillä tänä päivänä astelee? Minkälainen mies? Kenkiä kun on maailmassa joka lähtöön.... (Kuva alla.)

Tiedän hänestä vain sen, että hän teki saman kuin 1960-luvun musikaalissa todettiin:
Seis maailma, tahdon ulos. (Stop the World - I Want to get off)
Hänkin siis hyppäsi pois maailman oravanpyörästä, uraputkesta - ryhtyi rakennusmieheksi, joka tekee neljä päivää viikossa töitä, lepää, kalastaa ja nauttii hiljaisuudessa mökillään kaikki pitkän viikonloppunsa päivät.

Jotenkin oudosti tulee tästä minulle lähetetystä hauskasta kenkäkuvasta mieleeni "huutavan ääni korvessa" - eli Uuden testamentin Johannes Kastaja. Hän jos kuka oli aikanaan radikaali - oman tiensä kulkija. Raamatussakin voi näemmä olla näitä originelleja rohkimuksia.
Johannes Kastaja oli Jesajan ennustama ääni, joka huusi autiomaassa:" Raivatkaa Herralle tie, tasoittakaa Hänelle polut." Jeesus itse nimitti Johannesta "suurimmaksi vaimoista syntyneeksi."

Johanneksen äiti Elisabet oli ilmeisesti Marian äidin sisar, joten oli luontevaa, että Maria kiiruhti tätinsä luokse raskautensa ensi kuukausiksi (ehkä pakoon kyläläisten puheita, häntähän ja Joosefia ei vielä oltu vihitty.)  Koska Elisabetkin oli raskaana ja hän oli harras Jumalan nainen, joka myös odotti  esikoistaan, Johannesta, oli hän oivallinen hengellinen ja henkinen tuki nuorelle Jumalan valitulle, Jeesuksen äidille.
Johannes, Elisabetin ainokainen poika, vetäytyi jo nuorena erämaahan, valmistumaan tehtäväänsä. Yllään hänellä oli kamelinkarvoista tehty kaapu, jota piti koossa nahkavyö. Hän oli kiertävä saarnaaja Jordanin seuduilla, jonka ravintona olivat heinäsirkat ja villimehiläisten hunaja.

- Jos oli Jeesuksen tehtävä täällä maan päällä ollessaan yli ymmärryksen käyvän raskas, niin oli se myös Johanneksella. Molemmat kuolivat syyttöminä marttyyrikuoleman.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Entä tänään?             Kenkiä joka lähtöön. Kaikille kaikkea pitää tänään olla????








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti