torstai 12. lokakuuta 2017

Rohkaistu elämään


Tykkään kovasti joukkoliikenteestä ja istuin taas eräänä tavallisena, harmaana päivänä bussissa omissa ajatuksissani.
Silloin mieleeni pamahtivat sanat: SITÄ KUKKII JA KANTAA HEDELMÄÄ YHTÄ AIKAA.
En tiedä, oliko lause omasta päästäni vai mistä peräisin, mutta mielestäni se oli niin totta, että minun oli kaivettava kynä esille ja kirjoitettava se muistikirjaani.

Monet ajattelevat, että kun ikää on jo kertynyt, niin ei kannata aloittaa mitään uutta. On aika käpertyä sohvan nurkkaan katsomaan TV:stä lempisarjoja ja vaalia oman mukavuusalueen rajoja. Tuntuu että moni hyväkuntoinen ja terve ihminen rajaa elämäänsä, välttelee vaivalloisia asioita ja maksimoi vain omaan elämäänsä "herkkuja".

Ei kannata kuitenkaan heittää "kirvestä kaivoon" ja ryhtyä lepäilemään laakereilla. Vielä on paljon sellaista, missä voi olla mukana.

Jumalakin lupaa olla mukana elämässämme ja sen erilaisissa projekteissa. Hän sanoo Jes. 46:4
Teidän vanhuutenne päiviin saakka minä olen sama, vielä kun hiuksenne harmaantuvat, minä teitä kannan.  Niin minä olen tehnyt, ja niin yhä teen, minä nostan ja kannan ja pelastan.

Monet Raamatun henkilöt aloittivat työnsä vanhempina. Mooses sai näyn kansansa vapauttamisesta 40-vuotiaana, mutta joutui paimentamaan lampaita vielä 40 vuotta. Siellä erämaan hiljaisuudessa häntä kasvatettiin, muokattiin ja valmisteltiin. Vasta 80-vuotiaana Jumala ilmestyi hänelle, ja Mooses lähetettiin suorittamaan elämäntehtäväänsä: pyytämään faaraota päästämän israelilaiset palvelemaan Jumalaansa.  

Vaikka et olisi vielä varttuneempaa sukupolvea, saatat ajatella, ettei sinulla ole nytkään voimia minkään uuden aloittamiseen, työ ja perhe lohkaisevat niin suuren osan elämästäsi, ettei aikaa tunnu jäävän mihinkään muuhun.

Joudumme taistelemaan oman riittämättömyytemme kanssa koko ikämme kuten Paavali. Emme tiedä, mikä Paavalin elämän "pistin" oli. Tiedämme vain sen, että kun olemme heikkoja, niin Jumala tulee vahvaksi. Paavali sai omaan kipuiluunsa vastauksen: - Minun armossani on sinulle kylliksi, sillä voimani tulee esiin heikkoudessa.

Jos pidät itseäsi heikkona, vanhana tai raihnaisena, älä jää paikoillesi lepäämään. Vedä kuten kuvan nainen kengät jalkoihisi ja katso ympärillesi, missä sinua tarvitaan.

Kerron tästä yhden esimerkin.
Kun olin Santorinilla, sain sinne lauantaiaamuna kuudelta Salomelta tekstiviestin:
REKKA PERILLÄ ROMANIASSA. VIISI SEURAAVAA LOOTAA PAKATTU.

Operaatio Possible joka oli alkanut elää Salomen päässä viime kevättalvella, oli päässyt yhteen välitavoitteeseensa. Suuri rekka oli perillä Romaniassa. Sen lasti odotti paikallisia käsipareja, jotka olivat valmiina kokoamaan Suomesta lähetetyistä käytetyistä, mutta hyväkuntoisista vauvanvaatteista äitiysavustuspakkauksia. Niitä tehtiin köyhistä köyhimmille äideille mm. 13-vuotiaille raiskatuille romanitytöille, joilla ei ole yhtään mitään.
Ja koko tuon rekkalastin takana oli yksi pikkuinen mummi, joka oli kotipaikkakunnallaan järjestänyt vauvanvaatekeräyksen, josta sitten ihmiset olivat innostuneet.
Kaiken takana siis yksi pikkuruinen mummi, jonka sydäntä äitien pohjaton köyhyys oli koskettanut!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti