lauantai 13. elokuuta 2016

Elokuun aamuja


Kesän riemut alkavat vähitellen olla takanapäin. Päiväkodit, koulut ja työ ovat jo kutsuneet aloittamaan syksyn ja arkisen aherruksen.
Monissa perheissä aamut helposti muodostuvat kovin kiireisiksi, huiskitaan, suihkitaan ja etsitään kadonneita tavaroita.
Mieheni ja minä saimme myös pitkästä aikaa kokea lapsiperheen elämää, kun hoidimme 5-vuotiasta tyttärentytärtämme. Lähes kaikki sujui loistavasti, syömiset, nukkumiset, eikä ikäväkään päässyt yllättämään. Mutta ne vaateasiat! Aamulla kului aikaa siihen, ettei pikkuneiti löytänyt kassistaan mitään päällepantavaa. Murheellisena hän tuijotti sen sisältöä ja totesi: - Äiti on pakannut minulle mukaan vain rumia vaatteita.
Hän nosteli esiin paitoja ja ilmoitti: - En pidä T-paidoista, joissa on kirjaimia. Ja ne ovat niin mitättömän värisiä! Yksikään näistä ei tee minua iloiseksi!
Lähes parin tunnin vatkaamisen jälkeen mummin kätköistä löytyi isosiskon mekko, joka oli niin pitkä, että laahasi lattiaa, mutta se yllättäen kelpasi, ja aamu pääsi vihdoin vauhtiin.

Kun seurasin  tytön vaivalloista pukeutumista, niin mieleeni palasi alkukesäinen blogikirjoitukseni siitä, miten Paavali kehottaa kristittyjä pukeutumaan päivittäin Jumalan neuvomaan sota-asuun, johon kuuluvat totuuden vyö, vanhurskauden haarniska, alttiuden kengät, uskon kilpi, pelastuksen kypärä ja Hengen miekka. (Ef. 6:10-18)

Kuinkahan moni meistä todellakin aamuisin "pukeutuu" näihin Isän neuvomiin vaatteisiin?
Vai lähdemmekö liikkeelle samanlaisissa tunnelmissa kuin lapsenlapseni,  että valmiiksi varatut vaatteet eivät sovi omiin suunitelmiin. Eikä lopulta löydy muuta päälle pantavaa kuin maata laahaava ruttuinen vaate, joka on epäsopiva lähes kaikkeen tekemiseen.
Taivaallisen Isämme ojentamat vaatteet tuntuvat suorastaan vastenmielisiltä, ja torjumme ne kädellä huitaisten: en halua noita!

Tässä olisi varmaan ihan aihetta rukoilla, että pyytäisimme Isältämme apua pukeutumiseen niin, että pukisimme tyytyväisinä yllemme sen asun, jota hän haluaa meidän tänään ja kaikkina muinakin päivinä käyttävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti