torstai 25. elokuuta 2016

Viesti Rachelille


Edellisessä blogipäivityksessä Salome vastasi yhteiselle ystävällemme, Rachelille, tämän kysymykseen Pyhästä Kolminaisuudesta. Sain myös Rachelilta saman viestin ja vastasin siihen. Liitän oman 
hänelle lähettämäni vastaukseni tähän.

Shalom Rachel!
Mukava kuulla, että olet saanut Etsin Allahia, löysin Jeesuksen luettua.
Sinulla sitten heräsi ajatuksia siitä, millainen Jumala oikein on. Ja Pyhä Kolminaisuuskin askarrutti ja epäilytti. Näin ymmärsin.

Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen yhteys ei ole helppo ymmärtää, ellei Jumala itse avaa ajatteluamme. Jumalahan on salattu, mutta millainen hän todella on -  hänen persoonansa ulottuvuudet voi kyllä löytää Raamatusta. Siksi Raamattu on niin tärkeä kirja.

Johanneksen evankeliumi mielestäni parhaiten avaa näkökulman sekä Isään että Pyhään Henkeen. Jeesus sanoo selkeästi sen, että Isä ja hän ovat yhtä, ja että hän on ollut Isän kanssa jo ennen maailman luomista.
Samoin hän viittaa Pyhään Henkeen ja sanoo jopa, että on hyväksi, että hän lähtee pois, sillä silloin hän voi lähettää Pyhän Hengen auttajaksi, muistuttajaksi ja lohduttajaksi. Pyhä Henki on Jumalan ja Jeesuksen Henki, joka voi olla joka puolella maailmaa kristittyjen luona yhtä aikaa. Pyhä Henkihän ei ole paikkaan sidottu, hän voi liikkua paikasta toiseen tuulen lailla.

Sanoit, että Vanhan testamentin Jumala näyttäytyy sinulle koston Jumalana. Mielestäni hän on ensi sijaisesti suuri Luoja (Elohim). Hän on myös suuri, Pyhä, pelättävä ja Kaikkivaltias (El). Lisäksi Vanha testamentti paljastaa hänestä monia muita nimiä, jotka kuvastavat hänen olemustaan.
Olen lukenut parin viime viikon aikana Elisabeth Alvesin kirjaa Miten tulla voittoisaksi rukoilijaksi. Siinä on hyvin selitetty näitä Jumalan eri ominaisuuksia, jotka on liitetty Jumalan nimeen Vanhassa testamentissa.
Samassa kirjassa on myös Pyhästä Hengestä. 
Suosittelen kirjaa kovasti, se on selkeä ja mielestäni paikoin jopa hauska.

Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä voi oppia tuntemaan aina lisää. Jumala oikein odottaa, että hän saa lähestyä lapsiaan ja tykkää siitä, kun he pyytävät, että kirkasta kasvosi meille.

Jumala antaa tosi mielellään myös Pyhän Hengen ihmisille. Hän sanoo, ettei maallinen isäkään anna kiveä silloin, kun lapsi pyytää leipää, tai käärmettä, kun tämä haluaisi kalaa. Jeesus jatkaa vertaustaan sanomalla, että, kuinka paljon mieluummin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä rukoilevat.

Voit siis ihan luottavaisesti pyytää Pyhää Henkeä tulemaan elämääsi, koska Jeesus oikein siihen yllyttää. 
Voin sanoa, että Pyhä Henki on paras apu tähän arkiseen taaperrukseen: mm. puolustaja, rohkaisija. Pyhä Henki on ihan huippu! Ilman Häntä en pärjäisi yhtään.

Siunausta sinulle rakas Rachel, elämääsi ja etsimiseesi!



1 kommentti:

  1. Kiitos tästä. Kovasti ihana kirjoitus jonka sanoja talletan mielessäni, ja jotka ovat miulle muistettavaksi.

    VastaaPoista