keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Eteenpäin


Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten Salome ja minä joudumme usein lähes yhtä aikaa samanlaisiin koettelemuksiin. Jos toinen meistä kertoo jostain vaikeasta asiasta joka koskee vaikkapa rahahuolia, terveyttä tai ihmissuhteita, paljastuu, että toinen myös pyörii saman ongelman kimpussa tai kokemuksesta tiedämme, että hän tulee lähiaikoina törmäämään siihen.
Niinpä ystävän tukeminen ja lohduttaminen onkin melko helppoa, kun sanat ovat jo valmiina, ehkä joku kolmas henkilö on niillä rohkaissut itseä hetki sitten.

Ensimmäinen Pietarin kirje 1: 3-9 on ollut kuluneina viikkoina tällainen kohta, joka on antanut uutta näkökulmaa vaikeuksiin. Kirjoitan siitä jakeet 6 ja 7:
Siksi te riemuitsette, vaikka jouduttekin jonkin aikaa kärsimään monenlaisissa koettelemuksissa.
Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta.
Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa.

Taivaallisella Isällä on siis meitä kohtaan hyvät ajatukset. Hänellä on jo olemassa ratkaisu ongelmiin. Ratkaisu on todennäköisesti jo aivan lähellä, sen toteutumiseen ei kulu enää paljoakaan aikaa, ellemme itse epäuskoisina ole sen toteutumisen esteinä.
Jos napisemme, valitamme, pelkäämme ja ajattelemme kuoleman ajatuksia elämän sijasta, Jumalan rakkaus ei voi virrata vapaasti auttavana ja parantavana elämässämme.
Tärkeää on uskoa ja luottaa Isämme hyvään tahtoon ja suunnitelmaan.

Pari iltaa sitten Salome soitti ja kertoi hänen perheensä hyviä uutisia. Oli saatu rukousvastaus pitkään vaivanneeseen asiaan. Ensin oli koeteltu uskoa ja kärsivällisyyttä, mutta nyt oli koittanut kiitoksen aika.
Jaakob kirjoittaa kirjeessään 1:2-3 "Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte monenlaisiin koetuksiin. Tehän tiedätte, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä".

Voi, kärsivällisyys ei ole niitä helpoimpia opeteltavia asioita! Kuitenkin ystävän saama rukousvastaus rohkaisee itseäkin menemään pikkuaskelin eteenpäin.



1 kommentti:

  1. Haluan kertoa tähän jatkeeksi asiaan sopivan kaskun. Eräs henkilö pyysi esirukous tilanteessa itselleen kärsivällisyyttä.
    No,esirukoilija rukoilikin sitten hänen elämäänsä ahdistuksia.
    Näin siksi, koska Raamatussa sanotaan, että ahdistukset vaikuttavat meissä kärsivällisyyttä". Jaak.2:1-4.Debora.

    VastaaPoista