keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kointähti




Olimme viime syksynä, marraskuun puolivälin paikkeilla, neljän 'rouvan' joukkueella kaksi viikkoa Eilatissa. Puolivälissä lomaamme tuli meille kotimaasta viesti:" Katsokaa uutisia. Pariisissa tehty useita pommi-iskuja." Katsoimme ja järkytyimme. Tuttuja katuja - mutta voi....Kotimaahan palatessamme jouduimme toteamaan, ettei Eurooppa enää ollut sama kuin matkalle lähtiessämme.

Ja taas on vaikka mitä; poliitikon surma Englannissa ja sitten maa äänesti. Poliisisurma Suomessa jne. Ja tänä aamuna terrori-isku  Istanbulissa!

Niin - ja vielä, voi kauhistus. Englanti, maailmankuulu jalkapallomaa, meni ja hävisi pikkuruiselle Islannille! Englannin jalkapalloilijoille tuli exit. Näitä riittää.

 Jesaja 21:11-12 kuvailee meille 2700-vuoden takaa silloisia uutisia. Pelokkaan kansan ja kaupungin muurien vartijan käymä keskustelu kuuluu siellä näin: "Vartija, mikä hetki yöstä on?
Vartija vasta kummallisesti: "Aamu on tullut, mutta silti on yö."
Miten on mahdollista, että aamu ja yö voivat olla yht' aikaa läsnä?

Otin selvää millaisessa tilanteessa tämä kysymys vartijalle on tehty ja ymmärsin, että Assyyrian sotajoukot (yksi julmimmista valtakunnista maailmassa) oli tässä kohtaa historiaa jo Israelin rajojen kynnyksellä. Kansan pelko oli suuri, mutta toisaalta samainen profeetta Jesaja oli tuonut jo aiemmin kansalleen ihmeellisen viestin toivosta.(Jes. 9:5-6).
Maailmaan on tulossa Rauhanruhtinas, kirkas Kointähti, joka tuo keskellemme loppumattoman rauhan.

Yksi Jeesuksen nimistä Raamatussa on juuri tämä: Kointähti.(1 Piet 1:19). Kointäti on todellisuudessa Venus - öisen taivaamme kirkkain tähti. -  mutta kummallista on se, että  tämä sama tähti voi tosiaan näkyä myös lähestyvässä päivänkajossa. Sama 'merkki' taivaalla voi siis kertoa sekä väistyvästä yöstä, mutta myös sarastavasta aamusta. TÄMÄNKÖ öinen muurinvartija näki - yhtä aikaa pimeän yön ja sarastavan aamun - väistyvän uhan ja nousevan toivon - Venus-nimisessä  Kointähdessä?

Nytkin tapahtuu ajassamme ja ympärillämme muutoksia, jotka saattavat aiheuttaa meissä turvattomuutta. Mutta vastaus, jonka vartija 2700 vuotta sitten antoi, on yhä voimassa. Pimeys kyllä leviää ja epävarmuus kasvaa, mutta yksi kallio on, joka ei horju - Jumalan valtakunta. Nyt ei siis ole aika vaipua epätoivoon, vaan nyt on aika vahvistaa perustuksia.


Kuva: Magdaleenan. Otettu varhain aamulla, hotellihuoneemme parvekkeelta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti