torstai 6. lokakuuta 2016

Ihmeiden maailmassa


Pojantyttäret, Esteri ja Inkeri, olivat mummilassa  kyläilemässä.
Eskarityttö, Esteri, halusi, että luemme Varenka-nimistä kuvakirjaa, jonka luimme keväällä.
Kirja löytyikin helposti hyllystä,  ja Esteri luki  nimisivulta: venäläinen legenda.
- Tiedätkö, mikä on legenda, kysyin yläkoulun aloittaneelta isosisko Inkeriltä.
- Eikös se ole semmoinen tarina, jossa on joku pyhä ihminen ja sitten siinä tapahtuu ihme, Inkeri tiesi.
Mieleni teki kysellä vielä lisää kuin entinen opettaja ainakin. Kysyin Esteriltä, muistiko hän, mikä ihme kirjassa tapahtui.
Esteri muisti heti: - No se, että kun tulee sota, ja Varenka asuu siellä mökissään niiden pakolaisten kanssa ja sotilaat tulevat. Mutta kun se Varenka rukoilee, niin sotilaat eivät näe Varenkan mökkiä, kun lunta sataa niin paljon mökin päälle, että sotilaat marssivat sen ohi.
Ihmettelin vähän lapsen muistia, mutta jatkoin: - Jumalan ihmeet ovat monta kertaa juuri tällaisia. Ne saattavat näyttää tavallisilta luonnonilmiöilta, mutta Jumala lähettää ne juuri oikeaan aikaan. Niin kuin tässä kun Varenka rukoili. Silloin tavallinen asia muuttuu ihmeeksi.

       
Sanoin näin ja samalla mietin Gazan sotaa, jolloin Tel Avivia kohtaan suunnatut ammukset tuulenpuuskissa kääntyivät Välimerelle. Jopa Hamasin komentaja sanoi: - Vaikka kuinka ammumme, niin teidän Jumalanne kääntää kaikki rakettimme Välimerelle.
Tässäkin tuikitavallinen sääilmiö, tuuli, tarttui tapahtumien kulkuun ja sai aikaan ihmeen.






Mielessäni on viime viikon pyörinyt Room. 8:31 "Kun Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?"
Joskus käy niin, että jokin Raamatun jae jää niin voimakkaasti mieleeni, etten voi muuta, kuin viipyä päiväkausia sen sisältämässä ajatuksessa ja lupauksessa. Silloin jään kuin liimattuna paikalleni ja pyörittelen  minua puhuttelevia sanoja.
Ajattelin, että ei kukaan, eikä mikään ole toimivampi ja voimakkaampi kuin Jumala. Vahvempia eivät ole sairaus, pelko, kuolema, hylkääminen, taloudelliset huolet, sota, tulevaisuuden epävarmuus - ei mikään!
"Kun Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?"
Paavali jatkaa väitteensä perusteluksi:" Hän, joka ei säästänyt omaa poikaansakaan, vaan antoi hänet alttiiksi kaikkien meidän edestämme, kuinka hän ei lahjoittaisi meille kaikkea muutakin hänen kanssaan." 

1 kommentti: