sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Rohkeasti eteenpäin



Viikonvaihde on ollut yhtä juhlaa. Moni nuori on saanut painaa valkolakin päähänsä. Löysin uusien ylioppilaiden luettelosta kymmenen tuttua nimeä, näitä nuoria olen aikoinaan ollut johdattelemassa opintien alkuun.  Jos olisin osannut etsiä oikeista nimilistoista, niin olisin varmaan onnistunut löytämään yhtä monta tuttua nuorta, jotka ovat valmistuneet tänä keväänä ammatteihinsa. Jumala heitä jokaista tulevissa askelissa siunatkoon.

Suunnitelmat ja unelmat kuuluvat ihmisen elämään. On tärkeää osata katsoa eteenpäin tulevaisuuteen. 
Jo pieni lapsi haaveilee tulevaisuudesta. Kahdeksanvuotiaana kirjoitin kouluvihkooni: "Minusta tulee opettaja. Sitten ostan itselleni sukset, polkupyörän ja harmonin." Kaikki sitten aikanaan toteutuikin: suksia olen elämäni aikana olen ehtinyt hankkia ainakin kymmenet, polkupyöriä on ollut  ehkä viisi, mutta harmonin sijaan ostin pianon ensimmäisenä työsyksynäni.

Aina tulevaisuus ei rullaa näin leppoisasti. Tulevaisuus on arvaamaton, ja se pelottaa. Pelottavia asioita voivat olla esim. ahdistus, uupumus, sairaudet, kärsimys ja kuolema, masennus, vaatimukset ja ylivoimaiset tehtävät. Koemme olevamme pieniä, heikkoja, liian nuoria tai liian vanhoja. Tarvitsemme moniin asioihin rohkaisua.

Jumala tulee kuitenkin mukaan juuri siihen tilanteeseen, missä elämme, ja alkaa auttaa niissä vaikeuksissa, joissa parhaillaan olemme. Hän haluaa parantaa kipukohtia. Meidän ei tarvitse muuttua toisenlaisiksi, hän hyväksyy meidät juuri sellaisina kuin olemme, heikkoina ja syntisinä olentoina.
Hän rohkaisee ja sanoo: - Älä pelkää!

Raamatussa on sanottu sata kertaa sanat: älä pelkää. Jumala haluaa antaa avun pelkoon. Joosua sai rohkaisun sanat (Joos.1:9):  - Ole luja ja rohkea! Älä säiky, äläkä kauhistu, sillä Herra sinun Jumalasi on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin.
Tulevaisuuteen ei tarvitse mennä yksin. Voimme kulkea sitä kohti käsi taivaallisen Isän kädessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti