perjantai 25. tammikuuta 2013

Ensimmäinen puoliaika



Eilen lähtivät kolmen viikon lomamatkaajat koti-Suomeen. Pidimme näille läheisiksi tulleille ystävillemme luonamme läksiäiset. Heidän lähtönsä muistutti meille, että oma lomamme on nyt puolessa välissä. Samalla on tullut tehtyä tiettyä henkistä tilitystä siitä, mitä olemme tehneet tai saaneet aikaan tämän ensimmäisen puoliajan aikana. Toinen vieraista pysäytti meidät kysymällä, että olemmeko tehneet butiqueissa hyviä ostoksia. Mekö? Oman hotellimme alimmassa kerroksessa on pitkä katu, Le Boulevard, jossa on toinen toistaan upeampia merkkiliikkeitä, ja rantakadut pursuavat basaareita ja turistivirtoja. Mutta mitä me olemme siellä tehneet? O.K. kerran joimme siellä puristettua granaattiomenamehua, ja kaksi kertaa olemme ostaneet jäätelöt. Sitä paitsi olemme tutustuneet erääseen gospelia kadulla soittavaan, alkujaan Ruotsista kotoisin olevaan juutalaiseen mieheen.

Minä olen päivittäin viimeistellyt inkeriläisen 90-vuotiaan Vihtorin elämäkertaa, ja Magdaleena on harjoittanut erilaisia kirjoittamisen genrejä. Kerran viikossa käymme torilla ostamassa valtaisat määrät puoli-ilmaisia hedelmiä ja vihanneksia, teemme itse ruokamme, kirjoitamme blogia, opiskelemme hepreaa ja rukoilemme joka aamu hotellimme synagogassa. Iltaisin kun aurinko laskee vuorten taa maalaamme - minäkin, joka jo kerran vannoin lopettavani sen tykkänään. Ei pitäisi koskaan sanoa "ei koskaan". Maalauksia on nyt seinällämme yhteensä jo 46 kappaletta!

Tänään löysimme postitoimiston ja innostuimme kirjoittamaan lapsenlapsille postikortteja. Siitä ei hyvä seurannut. Tuli kamala ikävä!

Psalmi 128: 5-6 "Siunatkoon Herra sinua Siionista, niin sinä saat kaikkina elinpäivinäsi nähdä Jerusalemin onnellisena, saat nähdä lastesi lapset. Rauha Israelille!"

2 kommenttia:

  1. Salome kirjoitti:

    ... "Kerran viikossa käymme torilla ostamassa valtaisat määrät puoli-ilmaisia hedelmiä ja vihanneksia, ..."

    Heh, minä kävin eilen, siis torstaina 24.01.A.D.2013 toisen kerran kaupassa ruokaostoksilla sitten joulukuun 20 päivän! Ja arvatkaapa oliko edellisessä tai eilisessä ostoskorissani hedelmiä?

    Yahhahhahhaa, eipä ollut! No, joo, valehtelen, olipas, HK:n "Sininen lenkki" ostoskärryssäni, tuo sekä vihannes että hedelmä. Sitähän sanotaan, että ihminen on sitä mitä syö, minä olen siis hedelmällinen vihannes. Edellisestä lenkistä, olen siis myös urheilullinen, tein vihannessoosin, josta piisasi tooodella pitkään ja tänään värkkäsin "vihanneksestani" sopan, viisi litraa. Siitä riittää apetta viikoksi +! :-)

    Maistuis varmaan teillekin?

    Ja sama skribentti Salome riekkui:

    ... "Maalauksia on nyt seinällämme yhteensä jo 46 kappaletta!... "

    Iso on heidän seinänsä tai sitten kuvat minuskeleita!?

    No, mutta niin tai noin, miten olisi semmoinen juttu, että Sinä, kaikkein rakkain lempivaimoni Salome, maalaisit niin ison kämpän meille, notta voisimme samaan syssyyn ripustaa myös nuo sadat taulut kellaristamme ja Eilatin tuliaiset, kotimme seinille, kattoon, lattialle ja ulkotilojen pystyseinille, joita jo nyt olen ripustanut Koillis-Kallen ja Lounas-Liisan salonkiin, kuistillemme.

    Teweisin,

    -Paavo-

    VastaaPoista
  2. Saako sieltä kunnon ruokaa esim. porsaankyjyksiä ?

    VastaaPoista