tiistai 15. tammikuuta 2013

Töppösiä ja töppöilyjä



Olohuoneemme takaseinällä on kolmimetrinen ikkuna suoraan kohti Eilatin vuoria. Aamu aamulta olemme saaneet kummastella niiden monivivahteista olemusta. Ajoittain niitä ei näy lainkaan, ei mitään vuoria! Seuraavassa hetkessä ne hehkuvat silmiemme edessä ruosteenpunaisina tai pehmeänharmaina, välillä taas mustan- ja punaisen raidallisina.

Isossa Kirjassa puhutaan paljon vuorista. Mooses nousi vuorelle noutamaan lain. Aabrahamin oli määrä uhrata ainoa poikansa Iisak vuorella. Myös Jumala salli uhrata oman poikansa vuorella. Jerusalemhan on 800 metriä merenpinnan yläpuolella.

Eilatin asukkailla on nyt talvi. Ja kun on kerran talvi, täytyy jalassa olla porokalsarit ja talvitöppöset ja päässä villamyssy. Nyt kuitenkin, kun lämpötila on kohonnut yli 15 asteen ei enää taida olla niin kovin vaarallinen talvi. Tämän huomasimme siitä, että porokalsarit oli pantu alennusmyyntiin, joten päätin ostaa basaarista sellaiset - itselleni matkamuistoksi Eilatista.

Tänään meillä on ollut hieman hankaluuksia koneiden ja laitteiden kanssa. Magdaleenan tietokone päätti lopettaa sähköpostien lähettelyn, ja meidän safety boximme ei aukea. Luulen, että syy molempiin ongelmiin löytyy hyvin läheltä meitä itseämme, mutta säästyypähän rahat ja kirjoittamisen vaiva.

Siis jälleen... kaikki on hyvin, kunhan vain kykenemme antamaan anteeksi omalle hölmöydellemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti